Rammetillatelse og gamle dører!

Da er våren virkelig på vei, selv om det fortsatt er masse snø igjen i Lia. Smelter litt senere der, enn her nede i Hønefoss. Men vår blir det alltids!

Rett før jul fikk vi sendt inn byggesøknaden til kommunen, og den gikk fint gjennom heldigvis. Var bare rammesøknad i første omgang, men var litt viktig å den inn før nyttår, grunnet noen nye regler. Vi har også funnet en snekker som skal hjelpe til med å reise bygget. Ellers skal Robert prøve å gjøre så mye som mulig selv. Blir endel graving på han nå i våres, før vi får begynt å bygge. Er selvfølgelig et HVIS vi får begynt å bygge, kommer helt an på banken det. Men håper på å begynne å bygge så fort som mulig.

Har allerede kjøpt dører og bestilt vinduer da. Kanskje litt feil ende å begynne i, men hei... Et sted må man begynne! Robert kom over et parti med gamle dører som vi bare måtte kjøpe, er ikke hver dag det dukker opp 18 like dører og i en passende størrelse. Pluss en dobbeltdør! Og prisen, omtrent ingenting. Så var bare å slå til der. Selv om vi egentlig ikke har noe lagringsplass ennå, det måtte lånes.. Dørene var fra en gammel byård i Hamar, var med seks karmer, så totalt har vi også komplette hengsler til seks dører. Det satt dessverre bare dørvrider på en dør, men alle dørene er komplett med skilt til vrideren og nøkkelhullet, så mangler da bare vriderne. Og noen hengsler. Men det er heldigvis ikke umulig å få tak i, så det blir nok veldig fint med bare gamle dører i huset etterhvert. Problemet er jo bare at det er en voldsomt stor jobb med å pusse ned dørene.. Men det går vel det å!

Er endel som venter oss fremover nå, kommer ei lita tulle i mai pluss all den jobbinga med Lia, så blir hektisk fremover ja. Må bare takle det som best vi kan, skal bli så bra når vi endelig kan flytte inn hvertfall! Ser det for meg, og mye av innredningen er allerede gjort oppi topplokket her. Glede seg! :-)

 














Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christine

Christine

30, Ringerike

Jeg er ei jente på 30 år, som sammen med min samboer Robert har kjøpt småbruket Lia. På denne byggebloggen kan du følge med på veien fra å få et falleferdig småbruk, til forhåpentligvis å bli vårt drømmehjem :)

Kategorier

Arkiv

hits