Vinteren er kommet for å bli i Lia

Ettersom vinteren tydeligvis er kommet for å bli i Lia nå, må vi bare avslutte for denne sesongen og begynne på'n igjen til våren. Selv om vi hadde en lite effektiv sommer, ble det likevel endel aktivitet i høst. Fikk dessverre ikke gjort ferdig muren, men låven står nå likevel stødig så da får vi si oss fornøyd med det. Det er den tiden da som ikke strekker nok til som gjør at vi ikke har fått gjort det ferdig, er altfor lite helger å ta av. Men har jo fått gjort litt likvel i høst. Alt av søppel og annet som vi ikke skal spare på er vi blitt kvitt, det meste av gulvet er revet opp så hele låven er ganske strippa innvendig, bortsett fra de av tinga vi skal ta vare på som står stablet sammen. Muren er påbegynt, og vi har en plan. Så til våren blir det vel prioritert å lage vei inn på tunet og gjøre ferdig muren.

Ellers så begynner vi sakte, men sikkert å nærme oss plantegningen til det nye huset. Har en layout nå som vi er ganske fornøyd med, som vi antagelig kommer til å gå for. Nå har vi brukt laaang tid på å tenke og fundere på hvordan vi vil ha det, men da får vi det forhåpentligvis akkurat sånn som vi vil :-) Vi har vel også sånn halvveis bestemt oss for å velge laftede yttervegger, slik at vi får et pustende hus. Ikke noe passivhus her i gården nei! Men stilen vil fortsatt være sveitserstil, det er det ikke noe tvil om hvertfall. Nå er det bare å velge seg frem til et firma som kan gi oss det vi ønsker, og få byggesøkt. Jeg har et lite håp om å komme inn i 2014, men vi har jo tatt dette i museskritt så kan ikke være sikker på det.

Vi er forøvrig inne på tanken om å rive gamlehuset. Får litt vondt i sjela siden jeg er ganske betemt på akkurat det med riving. Bevar, bevar, bevar er noe jeg heller pleier å si når det er snakk om å rive gamle hus. Men det er virkelig dårlig dette huset. Så vi får tenke litt mer på det. Men hvis vi ender opp med å rive det vil vi heller prøve å få tak i ei gammel tømmerstue som vi kan sette opp i stedet. Tunet trenger at det er et hus der, slik at det blir en helhet i det. Og slike gamle tømmerstuer er jo også veldig koselige. Så vi får se hva det blir til, men det frister. Og da kan det jo hende at selv om vi river et gammelt hus, så redder vi kanskje et annet. Så da letter det jo litt på hjerterota :-)
Snø i Lia
 

Muren begynner å ta form igjen

 

 

Robert graver en enkel grøft for at eventuellt vann kan renne bort

 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christine

Christine

30, Ringerike

Jeg er ei jente på 30 år, som sammen med min samboer Robert har kjøpt småbruket Lia. På denne byggebloggen kan du følge med på veien fra å få et falleferdig småbruk, til forhåpentligvis å bli vårt drømmehjem :)

Kategorier

Arkiv

hits