Vår i Lia! :-)

Heisann!

Da er jeg tilbake, og Lia har begynt å våkne fra vinterdvalen! Har ikke gjort noe der i vinter, men nå som våren er kommet har vi såvidt begynt på'n igjen. Robert har vært flink og snart gått gjennom 30 mål med ryddesag, slik at det er klart til det skal hugges der nærmere sommeren. Blir veldig spennende å se hvordan det blir når vi får hogd! Har også begynt å kaste endel skrot fra låven, og sortert litt av hva vi skal ha igjen der. Innemellom dukker det opp litt artige bortgjemte ting, som dette gamle vaffeljernet som hører til en gammel kjøkkenovn:

Har forøvrig hatt en snekker innom for befaring av låven, og komme med et overslag på hva det eventuelt ville koste hvis vi skal sette bort jobben. Ble en sum på 370.000 kroner det.... Har sendt inn SMIL-søknad til kommunen, for å prøve å få tilskudd til restaureringen. Hadde hjulpet på veldig det! Men dem måtte visst være strenge i år, så har ikke håp om å få stort. Men må da prøve! :-) SMIL-midlene går til spesielle miljøtiltak i jordbruket. Dere kan lese mer om det på Statens Landbruksforvaltning sine sider.

Ellers så har vi prøvd å finne hvor egentlig grensene går, da tomta ikke er oppmålt i senere tid, slik at det bare er fiktive grenser tegnet inn  på kartet. Men å finne delerøys og delefuru, som beskrevet i den gamle skylddelingen, er ikke bare bare. Men vi tror at de grensene som er tegnet inn på kommunen sine kartsider ikke stemmer helt, da vi har funnet et par av grensemerkene. Så etterhvert skal vi nok få målt opp tomta, men det koster jo litt, så blir ikke helt med en gang.

Noe annet som også kommer til å koste er å få tegnet huset. Robert har leika seg på Google SketchUp så vi har tegna et utgangspunkt for hvordan vi vil ha det, men må jo få en arkitekt til å ta de ordentlige tegningene. Er et gammelt hus på Finsand som har akkurat samme størrelsen som det vi har tenkt oss, og etter å ha sett på gamle bilder av det ønsker vi å ta utgangspunkt i det når vi skal bygge.

Har ikke funnet så mange bilder av det, men her er et hvertfall! Huset til høyre hvis noen lurer ;-) Funnet på Digitalt Museum.

 

Har dere forresten vært innom gamle bildearkiver? Mye moro å finne!

http://www.digitaltmuseum.no/

http://www.nb.no/gallerinor/e_sok.php
2 kommentarer

Elise

13.11.2012 kl.09:16

Hei! Vi har nettopp gjort som dere og kjøpt oss et gammelt småbruk, og til våren begynner restaureringen. Fikk dere noe tilskudd fra kommunen? Spennende å følge bloggen!

Christine

15.11.2012 kl.16:31

Elise: Heisann! Så spennende, artig med småbruk. Nei vi fikk ikke noe midler denne gangen, hadde ikke noe stor tro på at vi fikk det heller, men måtte jo prøve :)

Skriv en ny kommentar

Christine

Christine

30, Ringerike

Jeg er ei jente på 30 år, som sammen med min samboer Robert har kjøpt småbruket Lia. På denne byggebloggen kan du følge med på veien fra å få et falleferdig småbruk, til forhåpentligvis å bli vårt drømmehjem :)

Kategorier

Arkiv

hits