Etasjeovner! :-)

Har nå prøvd å sette sammen de to etasjeovnene som har ligget inne i fjøset. Og gjett om vi ble fornøyde! Er to forholdsvis store etasjeovner som så og si er inntakte. Må ha en liten restaurering selvsagt etter å ha ligget bortgjemt i så mange, men tror de blir utrolig fine. Er noe som er ødelagt på dem som vi enten må finne brukte deler til, ev. prøve å reparere noen av delene. Den fineste av de har skikkelige løveføtter og masse fint mønster, men er ikke noe dårligere den andre heller. De er av merkene Drammen Jernstøberi no. 11 og Kværner Brug no. 20. Har prøvd å lete litt på nettet etter dem, men er ikke mye å finne om gamle ovner egentlig. Så hvis noen vet noe er jeg kjempetakknemlig:)

 

Drammen Jernstøberi no. 11

 

Kværner brug no. 20
Dette er en liten ovn, fra Odense hvis det stemmer det som står på den.Sto en fin emaljert bøtte i huset... som viste seg å være bærbar do!! Ser heldigvis ubrukt ut ;-)
6 kommentarer

raymond

07.12.2011 kl.07:09

Så kjekt å finne ting. Veldig fine slike ovner. Håbe dere får de i stand og kan bruke de.

Bondekjerringa

07.12.2011 kl.19:35

Vi har slike i hvert rom i hele huset. Grusomme å sette sammen! Du er flink :)

Christine

08.12.2011 kl.20:13

Var et lite puslespill ja, og vi vet ikke om vi egentlig satt dem riktig sammen heller, hehe.. Men det er mulig vi må sende dem vekk uansett så dem får en ordentlig restaurering etterhvert :)

Christine

21.12.2011 kl.23:00

Fant forresten et bilde av en drammen nr. 11 på nettet for litt siden. Og det viser seg at vi mangler endel deler til den :-/ Er egentlig en etasje til og med krone på toppen. Men vi får prøve å få litt hjelp til restaureringa, og få tak i ekstra deler! =) Skal ha vedovn i hus!

bjørg nina

09.04.2012 kl.14:55

Heisann!

Jeg ser vi begge har blogg med samme navn, og jernovninteressen har vi også felles. På vår Lia er det tilsvarende etasjeovn, men kanskje en annen fabrikant. På hovedbloggen min har jeg en post om gamle rørovner - jeg skal sette inn igjen et par i barndomshjemmet mitt: http://viltogvakkert.blogspot.com/2012/03/gamle-vedovner-er-kulturminner.html

Hvordan går det med huset og husets beboerer? Du har ikke hatt innlegg på lenge!

Et voldsomt prosjekt dere har påtatt dere!

Lykke til ;:OD)

Christine

10.04.2012 kl.19:56

bjørg nina:
Heisann! Hehe, så moro at vi har klart å finne på helt like navn. Titta innom bloggene dine nå, så spennende ut! Gamle ovner er fint, dukka til og med opp et gammelt vaffeljern som hører til sånne kjøkkenovner, når vi rydda litt i låven nå.

Er en stund siden jeg har hatt innlegg ja, rett og slett fordi det ikke har skjedd noe nå i vinter. Huset som står der er ikke beboelig, og blir det ikke på lenge heller dessverre. Så det vi skal prioritere nå i første omgang er å få restaurert låven og få tegna nytt hus og sendt søknad på det. Så, låven først, så nytt hus og såååå det gamle huset....! :-)

Kommer nok noen innlegg utover våren nå, når det begynner å skje ting der igjen! :-)

Skriv en ny kommentar

Christine

Christine

30, Ringerike

Jeg er ei jente på 30 år, som sammen med min samboer Robert har kjøpt småbruket Lia. På denne byggebloggen kan du følge med på veien fra å få et falleferdig småbruk, til forhåpentligvis å bli vårt drømmehjem :)

Kategorier

Arkiv

hits