Da er halve taket tatt

I helgen som var fikk vi lagt på bølgeblikk på halve taket, resten av taket skal vi få tatt så fort det lar seg gjøre. Jeg og Roger begynte med å kaste av all taksteinen som lå på den halve siden, og etterhvert kom Robert og da begynte han og Roger å rive undertaket. Til slutt la dem på bølgeblikk. Den siden de tok nå var den bra siden, andre siden er mye verre, men den har jeg ikke fått tatt bilde av ennå. Det at det blir lagt på bølgeblikk gjør at taket blir tett, samtidig som det blir god tilluft slik at huset får tørket opp litt. Det er bare midlertidig, men absolutt nødvendig hvis vi skal få bevart det.

Roger og jeg begynte med taksteinen.All taksteinen borte. Undertaket var ikke altfor dårlig, men man måtte trå veldig varsomt. De stedene der taksteinen var ødelagt, var det helt råttent.

Robert og Roger vurderer hvordan vi skal gjøre det med pipa

Bort med'n! Like greit å få lagt bølgeblikken over, pipa var så dårlig likevel. Mursteinen tar vi vare påHer er taket strippet helt inn til sperrene

Bølgeblikken blir lagt på

Og det var det som ble gjort denne helga! Bare få tatt andre siden å så står huset tørt hvertfall. Det har det vel ikke gjort på 20 år, om ikke mer.

4 kommentarer

Bondekjerringa

27.09.2011 kl.13:44

Sitter her og gliser for meg selv. Noe så utrolig sjarmerende! Og for et prosjekt!!! Vil gjerne følge deg videre, så håper du godtar en venneforespørsel fra meg :)

Christine

27.09.2011 kl.20:09

Bondekjerringa: Hehe, takk for det!:) Ja det er litt av et prosjekt, vet vel nesten ikke helt hvor vi skal begynne. Må først og fremst bare sikre det fra å forfalle ennå mer, så får vi ta det derfra :)

Anja

05.10.2011 kl.15:04

Åj! Dette ser ut som et spennende prosjekt :D Blir gøy å følge med på hvordan det går ;D!!!

Håper også å se deg til jul! :)

Christine

05.10.2011 kl.22:00

Anja: Takk:)Og lykke til videre med studiene, hørte deg på studentradioen i går ;-)

Skriv en ny kommentar

Christine

Christine

30, Ringerike

Jeg er ei jente på 30 år, som sammen med min samboer Robert har kjøpt småbruket Lia. På denne byggebloggen kan du følge med på veien fra å få et falleferdig småbruk, til forhåpentligvis å bli vårt drømmehjem :)

Kategorier

Arkiv

hits